KOM OCH TRYCK PÅ KANTEN!

Konstnärsföreningen Kanten bildades 1981. Vi är idag nio medlemmar som arbetar med i huvudsak grafik och måleri. Flera av oss arbetar eller har arbetat som lärare på konstskolor eller kursverksamhet. Vår ca 300 m2 stora grafikatelje är belägen i ett landshövdingehus i Majorna. Under åren har vi besökts av ett flertal konstföreningar som sett på bilder, lyssnat till föredrag eller prövat på att göra grafik.

Att själv få pröva på att göra ett eget grafiskt tryck, kombinerat med föredrag om de olika grafiska teknikerna är mycket uppskattat av våra besökare. Vi tycker att det är mycket roligt med dessa träffar och vi ser gärna nya konstföreningar som ännu inte besökt oss på en kväll i grafikens tema.

Programmet kan se ut ungefär så här;

Kl 18; Ni hälsas välkomna och får en kort presentation av föreningen och föredragshållaren, därefter föredrag om de grafiska teknikerna. Kaffepaus.

Kl 19.30 ca. alla deltagare får en kopparplåt, ritsnål och instruktioner. (Vi kan t.o.m säga åt er vad ni skall göra för motiv)

Kl 20 ca. Genomgång av tryckförfarande. Tryckning. (Den som vill trycker naturligtvis sin egen plåt). Rengörning plåtar o.dyl. Vi paketerar era plåtar och tryck som ni sedan får med er.

Kl 21 ca. går ni förhoppningsvis hem nöjda och glada med ert grafiska blad och en kopparplåt under armen och lite nyvunnen kunskap.

Antal deltagare: max 10.

Pris: 2100:- inkl.material och kaffe.

När: vardagskvällar, eller enligt överenskommelse.

Var: Atelje Kanten. Tellgrensgatan 10 - 12. (Spårvagn hpl Kaptensgatan 3:an el.9:an)

Veta mer: Ring till Kanten. 031 42 61 08 eller Jan Dahlqvist 0706 41 45 33, eller skicka oss ett mejl: kanten@ramverk.se (alt. jan@dahlqvist.org)

Ladda hem informationsblad om ovanstående för utskrift. (pdf-format 568 kb)

Om ni inte har möjlighet att komma till Kanten men vill lära mer om grafik, klicka på länken nedan.

Föredrag om Grafiska trycktekniker och Grafikens historia. Jan Dahlqvist

Till startsidan

 


I arbete med en torrnålsgravyr.
 

Avtorkning av kopparplåt, foto: Jan Dahlqvist
 

Den tryckta bilden, foto: Jan Dahlqvist